Εκδρομή Ιστιοπλοΐας το
 
Σαββατοκύριακο
 
 
Απόδραση από την Αθήνα με ιστιοπλοϊκό σκάφος!
 
 
 
 
Ημερήσιες εκδρομές με Ιστιοπλοΐκό
Απολαύστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο ή έστω μία ημέρα σε ιστιοπλοϊκό γύρω από τις ακτές της Αττικής, τα νησιά του Σαρωνικού, των Κυκλάδων ή τον πανέμορφο κόλπο των Πεταλιών στη Νότια Εύβοια. Απολαύστε την ηλιοθεραπεία ενώ ο άνεμος φουσκώνει τα πανιά του σκάφους σας.
Απολαύστε το κολύμπι και στη συνέχεια το γεύμα στο σκάφος κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα. Το σκάφος σας περιμένει στην κεντρική μαρίνα του Καλαμακίου ή στο λιμάνι του Λαυρίου.
Μαζί με 6 - μέχρι 10 άτομα (ανάλογα το μέγεθος του σκάφους που θα επιλέξετε) θα έχετε το δικό σας σκάφος, με ή χωρίς επαγγελματία skipper. 

 

Προτεινόμενη διαδρομή ημερήσιας εκδρομής ιστιοπλοΐας: Καλαμάκι - Σούνιο


Στη διαδρομή προς το Σούνιο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλη τη Νότια Ακτή της Αττικής: Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και το νησάκι του Πατρόκλου. Η διαδρομή με ιστιοπλοϊκό σκάφος διαρκεί περίπου 3-4 ώρες.


Κάτω από τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα μπορείτε να αγκυροβολήσετε, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε κολύμπι ή και ψάρεμα.

Στη συνέχεια απολαύστε το γεύμα σας στο cockpit. Μπορούμε να σας προσφέρουμε θαλασσινούς μεζέδες και να ετοιμάσουμε πλήρες γεύμα με τη συνοδεία ούζου, κρασί και κρύα αναψυκτικά.

Γύρω στις 3 μμ ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής στο Καλαμάκι. Η συμμετοχή σας στη διακυβέρνηση του σκάφους και τον χειρισμό των πανιών είναι προαιρετική. Αν όμως ενδιαφέρεστε, ο skipper μπορεί να σας δείξει τις βασικές εργασίες ώστε να έχετε μία πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Μπορείτε εύκολα να κατευθύνετε το πηδάλιο ή να προσαρμόσετε τα πανιά στη διεύθυνση του ανέμου. Γύρω στις 8 μμ και πριν τη δύση του ηλίου, επιστρέφετε στο Καλαμάκι.

 
Ο Ναός του Ποσειδώνα
Αρχαιολογικά ευρήματα στο Ναό ξεκινούν από το 700 π.Χ. Ο Ηρόδοτος περιγράφει ότι τον έκτο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι γιόρταζαν κάθε 4 χρόνια στο Σούνιο, που περιελάμβανε ταξίδι μέσω θαλάσσης των ηγετών της πόλης σε ιερό πλοίο. Ο ύστερος Ναός στο Σούνιο, του οποίου οι στύλοι είναι διακρίνονται μέχρι σήμερα, χτίστηκε γύρω στα 440 π.Χ., στη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον Περικλή, που επίσης αναστύλωσε και τον Παρθενώνα. Σύμφωνα με το μύθο, ο Αρχαίος βασιλιάς της Αθήνας, Αιγαίας, πήδηξε από το γκρεμό και έδωσε τέλος στη ζωή του όταν είδε τα μαύρα πανιά στο πλοίο του Θησέα, από την επιστροφή του από την Κρήτη
 
 
Agkistri
Εναλλακτικές διαδρομές 

Καλαμάκι - Αίγινα (Κόλπος της Αγίας Μαρίνας ή Πέρδικα)
  • Στη διαδρομή προς την Αίγινα έχετε θέα προς την ακτή και την πόλη της Αθήνας, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα και με καθαρή ατμόσφαιρα και την Ακρόπολη. Προτείνουμε όμως η διαδρομή να περιλαμβάνει και δεύτερη μέρα ώστε να επισκεφθείτε και το κατάπευκο Αγκίστρι, δίπλα στην Αίγινα.

Λαύριο - Σούνιο - Κέα
  • Το σκάφος σας θα σας περιμένει στο λιμάνι του Λαυρίου. Από εκεί, το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων είναι η Κέα, μόλις 2-3 ώρες μακρυά. Στην επιστροφή, αν ξεκινήσετε έγκαιρα από την Κέα, μπορείτε να κάνετε μία στάση για σύντομο μπάνιο στον κόλπο του Σουνίου. Και πάλι, η εδρομή θα είναι πληρέστερη με μία μέρα ακόμα, ώστε να επισκεφθείτε και την Κύθνο, νότια της Κέας, και τον πανέμορφο κόλπο της Κολώνας, στα βόρεια του νησιού
Καλαμάκι - Αγκίστρι 
  • Καταπράσινο νησί, με τα πεύκα να κατεβαίνουν από τις πλαγιές μέχρι το ύψος της θάλασσας. Η απόσταση από τη μαρίνα Καλαμακίου είναι περίπου 20 μίλια, 3-4 ώρες.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  • Επιβίβαση και γνωριμία με το σκάφος: 9 π.μ.
  • Αναχώρηση: 10 πμ (το αργότερο)
  • Επιστροφή: 8 μμ (το αργότερο)
  • Μέγεθος ομάδας: 6 - 9 άτομα (επιπλέον skipper και προαιρετικά hostess)

Pantaenius insurance 

visitgreece.gr

SITESAP

    Pelagos institute