Υποστήριξη των Ιδρύματος Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος"

Η Sail in Greek Waters υποστηρίζει ενεργά το έργο του Ιδρύματος Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος"

Για κάθε εκδρομή που πραγματοποιείται με τη Sail in Greek Waters, ένα ποσό της αξίας του ταξιδιού προορίζεται για την υποστήριξη της λειτουργίας και των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος.

Το Ινστιτούτο είναι αφοσιωμένο στην επιστημονική έρευνα των κητοειδών (φάλαινες και δελφίνια) στις ελληνικές θάλασσες. Η έρευνα τους περιλαμβάνει τόσο τη μελέτη "στο πεδίο" (αποστολές στο πέλαγος ώστε να συναντήσουν κητοειδή και να ερευνήσουν τις συνθήκες ζωής και τη συμπεριφορά τους) όσο και στην επεξεργασία δεδομένων, με στόχο τη σύνταξη ερευνητικών μελετών και δημόσιων παρουσιάσεων.

Οι εργασίες του Ινστιτούτου επηρεάζει τη ζωή και την υγεία των κητοειδών, συνεπώς το φυσικό περιβάλλον στην ανοικτή θάλασσα, ερευνώντας τυχόν απειλές για τη διατήρηση των διάφορων ειδών κητών. Τα ερευνητικά αποτελέσματα αποτελούν αντικείμενο επικοινωνίας προς τις δημόσιες αρχές, προκειμένου να αναληφθούν άμεσες ή μακροχρόνιες δράσεις για την προστασία των κητοειδών και συνολικά τη θαλάσσια ζωή.

Είστε έτοιμοι να υποστηρίξετε ενεργά το σκοπό του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος";

Ενημερώστε μας συναντήσετε δελφίνια στην εκδρομή σας!

Είναι απλό, είναι πολύ χρήσιμο, αλλά και ιδιαίτερα διασκεδαστικό: Όταν κάνετε ιστιοπλοΐα, συνήθως με ήπιες καιρικές συνθήκες, μπορείτε να έχετε κοντά σας μία κάμερα και ένα σημειωματάριο, ή την Φόρμα Παρατηρήσεων του Ινστιτούτου "Πέλαγος". Αν δείτε κάποιο κήτος (δελφίνι ή φάλαινα), τραβήξτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες (ή βίντεο) από το κήτος και προσπαθήστε να παρατηρήσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το συντομότερο δυνατό, παρακαλούμε να καταγράψετε την ημερομηνία και ώρα και την τοποθεσία (αν είναι δυνατόν με συντεταγμένες - θα τις ξέρει ο καπετάνιος!)

Με την ολοκλήρωση της παρατήρησης, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα παρατηρήσεων και να τη στείλετε (μαζί με το φωτογραφικό υλικό) απευθείας στο Ινστιτούτο "Πέλαγος". Η συμβολή σας αυτή είναι πολύτιμη για τις εργασίες του ερευνητικού ινστιτούτου, και εκτιμάται από τους ερευνητές, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση σας ώστε να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με το είδος του κήτους που συναντήσατε!

Επιλέξτε εδώ για να 'κατεβάσετε' τη Φόρμα Παρατηρήσεων που συμπληρώνετε όταν συναντήσετε κάποιο κήτος στη διάρκεια της θαλάσσιας εκδρομής σας. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Δωρίζοντας ένα μικρό ποσό των χρημάτων σας για την υποστήριξη του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος" συμβάλετε στα μέσα αλλά και στο κίνητρο των μελών του ώστε να συνεχίσουν την πολύτιμη δουλειά για την προστασία των κητοειδών και της θάλασσιας ζωής στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος στην επίσημη ιστοσελίδα.

Pantaenius insurance 

visitgreece.gr

SITESAP

    Pelagos institute