fbpx

Ιστιοπλοΐα στο Σαρωνικό

Μαγευτικό Τοπίο. Η περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και η ανατολική ακτή της Πελοποννήσου έχουν βασικά χαρακτηριστικά τα καθαρά νερά και τους γραφικούς κόλπους. Τα μεγαλύτερα νησιά της περιοχής είναι η Αίγινα και ο Πόρος, κοντά στην Αθήνα και λίγο παραπέρα βρίσκονται η Υδρα κι οι Σπέτσες. Μικρότερα νησάκια, όπως το Αγκίστρι, η Δοκός, η Μονή ομορφαίνουν την περιοχή και προσθέτουν επιλογές στους ιστιοπλόους. Επιπλέον, η ακτή της Πελοποννήσου προσφέρει πολλές επιλογές με πλούσιο ενδιαφέρον και σπάνια ομορφιά, όπως η Επίδαυρος, η Ερμιόνη, το παράλιο Αστρος, το Πόρτο Φωκιανό και βέβαια το απίστευτο κάστρο της Μονεμβασιάς (θεωρούμε πως η περιοχή ολοκληρώνεται στη Μονεμβασιά αλλά αυτό μόνο ακριβές δεν είναι, αφού αν έχουμε μέρες το ταξίδι μπορεί να συνεχίσει και νοτιότερα, προς Κύθηρα, Ελαφόνησο και άλλους θαυμάσιους προορισμούς). Οι προορισμοί αυτοί βρίσκονται μεταξύ τους σε μικρή απόσταση, συνεπώς το ταξίδι με ιστιοπλοϊκό σκάφος στο Σαρωνικό ενέχει μικρό βαθμό δυσκολίας και συνήθως μεγάλο βαθμό απόλαυσης!

Η φυσική ομορφιά του τοπίου οφείλεται στους γραφικούς κόλπους, οι οποίοι περιβάλλονται από καταπράσινα βουνά ή λόφους, με τη βλάστηση να φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Υπάρχουν πανέμορφοι κόλποι για να απολαύσετε κολύμπι, ηλιοθεραπεία κ βασικά να χαλαρώσετε, πάνω στο σκάφος και μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Σαρωνικού. Δείτε τα σκάφη μας στην Αθήνα και επιλέξτε το καλύτερο για εσάς!

Σκάφη στην Αθήνα

Τα ταξίδια προς τα νησιά του Σαρωνικού και την Πελοπόννησο συνήθως ξεκινούν από τη μαρίνα Αλίμου στην Αθήνα, τη μεγαλύτερη βάση ιστιοπλοϊκών σκαφών της Ελλάδας. Από εκεί, πρώτοι προορισμοί είναι συνήθως η Αίγινα (2-3 ώρες απόσταση) ή ο Πόρος (4-5 ώρες). Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μαρίνα Αλίμου:

Μαρίνα Αλίμου

Καιρικές Συνθήκες. Η περιοχή του Αργοσαρωνικού Κόλπου επιτρέπει συνήθως συνθήκες ξεκούραστης ιστιοπλοΐας, αν και μερικές φορές ο άνεμος μπορεί να είναι πιο ισχυρός. Το μελτέμι είναι εμφανές και στον Αργοσαρωνικό, οπότε τον Ιούλιο και Αύγουστο επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με ένταση το μεσημέρι. Ωστόσο, τα νησιά και η ακτή της Πελοπονήσσου προφυλάσσονται από την χερσόνησο της Αττικής και του Αργολικού Κόλπου, οπότε τα κύματα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, όπως στις Κυκλάδες, φαινόμενο που διευκολύνει σημαντικά την πλεύση, ιδιαίτερα ταξιδεύοντας 'όρτσα'. Τους υπόλοιπους μήνες, ο άνεμος είναι απρόβλεπτος, με ποιο συχνό φαινόμενο τους νοτιάδες, από 3 έως 5-6 μποφόρ. Για το λόγους αυτούς, η ιστιοπλοΐα στο Σαρωνικό είναι ιδιαίτερα απολαυστική, και συστήνεται για ξεκούραστες διακοπές, οικογενειακές εκδρομές κοκ.

Η θερμοκρασία είναι ευχάριστη για εκδρομές με ιστιοπλοΐκό στο Σαρωνικό τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Η σεζόν αρχίζει συνήθως το Πάσχα (τέλη Απριλίου) και διαρκεί άνετα και μέχρι τον Οκτώβριο. Τα τελευταία χρόνια οι μήνες του φθινοπώρου είναι σχετικά άνομβροι και οι θερμοκρασίες σχετικά υψηλές, επιτρέποντας για κολύμπι τις ζεστές ώρες τις ημέρας και ιστιοπλοΐα με άνετο ρουχισμό. Οι δε προορισμοί έχουν κίνηση στη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, αλλά εκτός Ιουλίου - Αυγούστου μπορεί κανείς να απολαμβάνοντας ερημικούς, ειδυλλιακούς κόλπους.

Διαβάστε τις προτεινόμενες διαδρομές στο Σαρωνικό:

Διαδρομές

Ελληνικός Πολιτισμός και αξιοθέατα στο Σαρωνικό. Η ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων, ξεκινώντας από το Μυκηναϊκό Πολιτισμό. Στη διάρκεια μίας εκδρομής με ιστιοπλοϊκό μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους αρχαίους ναούς του Ποσειδώνα στο Σούνιο και της Αθηνάς Αφαίας στην Αίγινα, το αρχαία θέατρο της Επιδαύρου, το εκπληκτικό κάστρο της Μονεμβασιάς από τους Βυζαντινούς Χρόνους καθώς και τα ιστορικά λιμάνια της Ύδρας και των Σπετσών. Γνωρίστε την Ελλάδα με ένα ιστιοπλοϊκό!

Δείτε περισσότερα

Ιστιοπλοΐα σε Αρχαιολογικούς Προορισμούς

Για απολαυστικές διακοπές με ιστιοπλοϊκό στο Σαρωνικό, σας προτείνουμε να παρακολουθείτε τις προσφορές μας οπότε με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε εκδρομή ιστιοπλοΐας σε ιδιαίτερο χαμηλό κόστος. Επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές και εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις προσφορές μας στο email σας.

Pantaenius insurance 

visitgreece.gr

SITESAP

    Pelagos institute